Sınırda çatışma: Ermenistan askeri hayatını kaybetti

Ermenistan Savunma Bakanlığı 14 Temmuz'da yaşanan olayda 1 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ermenistan ve Azerbaycan karşılıklı olarak birbirini suçladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın aktardığı bilgilere göre olay 14 Temmuz saat 10:30 sularında Ermenistan-Azerbaycan sınırında Yeraskh bölgesinde meydana geldi. Açıklamaya göre Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ilerleme amacıyla mühendislik ekipmanlarının katılımıyla inşaat çalışmalar gerçekleştirmeye çalıştı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı "Ermenistan tarafı bu çalışmaları durdurmak amacıyla karşı harekete geçmiş ve Azerbaycan askerleri Ermeni mevzilerine doğru ateş açmıştır. Karşılıklı açılan ateş sonucunda Ermenistan ordusunun bir askeri şehit oldu. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin de kayıpları var" açıklamasında bulundu. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan’ın bu eylemini şiddetle kınadığını ve bu tür eylemlere sert bir şekilde karşılık verileceğini duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise  Ermenistan'ı "Sürekli olarak Azerbaycan mevzilerine ateş açmak ve bölgedeki kırılgan barışı bozmaya çalışmakla" suçladı.

Bakanlık, "Azerbaycan'ın bölgede barışı, işbirliğini ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için adımlar attığı bir dönemde Ermenistan'ın bu kadar yıkıcı bir yaklaşım benimsemesi kabul edilemez" dedi.

Azerbaycan makamları olayda 1 Azerbaycan askerinin yaralandığını duyurdu. 

(Ajanslar)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan