Melih Bulu görevden alındı

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla atanan Prof. Dr. Melih Bulu, yine Erdoğan’ın kararıyla görevden alındı.

Üniversiteye Bulu’nun atanmasının ardından ‘kayyım rektör’ eleştirileri yükselmiş, atamayı protesto etmek için yapılan eylemlerde 500’den fazla öğrenci gözaltına alınmıştı.

1 Ocak’ta göreve getirildiğinden beri öğrenci, mezun ve akademisyenlerin protesto ederek istifaya çağırdığı Bulu, “Asla istifayı düşünmüyorum” diyerek, ‘bu krizin altı ay içinde biteceğini öngördüğünü, öyle de olacağını’ ifade etmişti.

Her gün devam eden protestolar altıncı ayını da tamamlarken, Bulu, Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayınlanan kararla görevden alındı.

Boğaziçi Dayanışması’nın Twitter hesabı üzerinden öğrenciler,  Melih Bulu’nun görevden alınışı sonrası taleplerini sıraladı. Dayanışma hesabından ‘tüm kayyımlar gidene kadar mücadeleye devam’ çağrısı yapıldı.

Bulu ayrıca intihal eleştirilerine de konu olmuş, Boğaziçi Üniversitesi mezunları,  Melih Bulu’nun yüksek lisans ve doktora tezlerinde intihal saptadıkları bölümleri raporlaştırarak Yükseköğretim Kurulu’na iletmişti.

Kategoriler

Güncel