Ermenistan- Azerbaycan sınır hattında çatışma

Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan-Azerbaycan sınırının Yeraskh bölgesindeki Ermeni mevzilerine çeşitli kalibre ateşli silahlardan ateş açmaya devam ettiğini açıkladı. Azerbaycan ise Ermenistan tarafının ateş açtığını söylüyor. İki taraftan da birer kişi yaralandı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“19 Temmuz geç akşam saatlerinde ve 20 Temmuz gecesinde saat 02:00’a kadar Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Yeraskh bölgesinde bulunan Ermeni mevzilerine doğru ateş açmaya devam ettiler.

Birkaç saat devam eden yoğun karşılıklı ateş sonucunda Yeraskh muhtarı, Radik Oghikyan Azerbaycan tarafından açılan ateşten dolayı alevlenen yangını söndürme çalışmalarına katılırken yaralandı. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri temas hattının herhangi bir değişikliğine izin vermeyeceğini ilan ediyor.”

Radik Oghikyan’ın  tedavisinin devam ettiği  ve hayati tehlikesi olmadığını vurgulandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise çıkan çatışmada bir Azerbaycanlı askerin yaralandığını söyledi.

Bakanlık Azerbaycan Ordusu'na bağlı Kıdemli Teğmen Ramal Badalli'nin bacağından yaralandığını belirterek "Yaralıya ilk müdahale yapıldı ve ve tıbbi bir tesise tahliye edildi." dedi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, olayla ilgili olarak  Ermenistan topraklarından  ateş açıldığını ve "karşı tarafı susturmak için" misilleme ateşi açıldığını söylüyor. 

(Ermenistan Kamu Radyosu, BBC Azerice)

Kategoriler

Güncel