Ermenistan: Azerbaycan saldırısında 3 Ermenistan askeri hayatını kaybetti

Ermenistan Savunma Bakanlığı, sınırın Sotk-Verin Şorja istikametinde Azerbaycan'ın geceyarısından sonra saldırı başlattığını, üç Ermenistan askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan ise saldırıyı Ermenistan'ın başlattığını belirterek iki askerinin yaralandığını açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 03:40 sularında Ermenistan-Azerbaycan sınırının kuzey-doğu kısmında  ateşkesi ihlal etti" açıklamasında bulundu.

Bakanlığın açıklamasına göre  yaşanan çatışmalar sonucunda saat 08:30 itibariyle Ermenistan’ın 3 askeri hayatını kaybetti beş kişi de yaralandı.

Açıklamada  Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin  saat 09:20 itibariyle kayıplar vererek geri çekildiği ancak karşılıklı ateşin devam ettiği  belirtildi. 

Hayatını kaybeden askerlerin isimleri şöyle: Hayk Gevorgyan, Koryun Harutyunyan, Davit Kocharyan.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise  28 Temmuz günü saat 00:50'den itibaren Ermeni silahlı kuvvetlerinin, Azerbaycan ordusunun Kelbecer bölgesindeki mevzilerine Başarkeçar bölgesindeki çeşitli mevzilerden ateşli silahlar ve el bombalarıyla ateş açtığını belirtti.

Bakanlık, bunun sonucunda iki Azerbaycan askerinin - Sadık Nizami oğlu Aliyev ve İmran Dilgam oğlu İmranlı - yaralandığını açıkladı. 

Sabahın ilerleyen saatlerinde ise Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova üzerinden ateşkes konusunda anlaştı. Bilgi, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın servisi tarafından açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı, ateşkesin yerel saatle 10:00’da onaylanacağını doğrulayarak, sınırdaki durumun şu anda nispeten istikrarlı olduğunu bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da temas hattında ateşkesin yeniden sağlanması için Rus Barış Gücü Komutanlığı arabuluculuğuyla anlaşma sağlandını açıkladı. 

Mesajda, “Şu anda söz konusu anlaşma esas olarak uygulanıyor” ifadesi yer aldı.

Öte yandan Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya Federasyonu savunma bakanları arasında bugün Moskova’da üçlü görüşme gerçekleştirilecek. Rus haber ajansı Interfax'ın aktardığı habere göre, önceki gün Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ermenistan Savunva Bakan Vekili Arşak Karapetyan ile bir araya gelmişti.

(Ermenistan Kamu Radyosu, BBC Azerice)


Kategoriler

Güncel