Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor

Dün vefat eden sanatçı Neşet Ertaş'ın cenazesi, memleketi Kırşehir'e getirildi. Kırşehir'de ana cadde ve sokaklardaki birçok iş yerinin camlarına üzerinde ''Ağla sazım, ağlanacak zamandır'', ''Seni unutmayacağız'' ve ''Kırşehir öksüz kaldı'' yazılı Neşet Ertaş'ın posterleri asıldı. Ertaş'ın cenazesi Kırşehir Ahi Evran Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Neşet Ertaş'ın cenazesi, hastaneden alındıktan sonra ilk olarak İzmir'de yaşadığı Karabağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokağın yakınından geçirildi. Daha sonra havayoluyla Ankara'ya getirilen cenazeyi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer ilgililer karşıladı.

Bakan Günay, burada gazetecilere, ''Bütün kalbimle şuna inanıyorum, sesiyle, sazıyla, sözüyle, şiiriyle, duygularıyla, muhayyilesiyle ülkelerin, toplumların kültür yaşamına büyük eserler katmış insanlar sadece bu yalan dünyadan ayrılırlar, ölmezler'' dedi.

Ankara'dan yola çıkarılan Ertaş'ın cenazesi  Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

Ertaş'ın cenazesinin Kırşehir'e getirildiği esnada belediye hoparlörlerinden türküler çalmaya devam etti. Neşet Ertaş'ın baba evinin yanında kurulan taziye çadırı vatandaşların akınına uğradı. Çadırda, Ertaş'ın sevilen türküleri dinlendi.

Mezar yeri değiştirildi

Kırşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ile birlikte sanatçının Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezar yerinde incelemelerde bulundu.

Günay, kazılan mezar yerinin, Neşet Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş'ın mezarına uzak olması nedeniyle, vasiyetine uygun olarak, ayak ucuna yeniden kazılmasını istedi.

Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, eski mezar yerini kapatarak, Muharrem Ertaş'ın ayak ucunda yeni mezar yeri açtı.

Cenaze törenine Erdoğan ve Kılıçdaroğlu da katılacak

Ertaş'ın cenazesi, buradan konvoy eşliğinde Kırşehir'e ulaştırıldı.

Ertaş'ın cenazesi Kırşehir Ahi Evran Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Kırşehir'de ana cadde ve sokaklardaki birçok iş yerinin camlarına üzerinde ''Ağla sazım, ağlanacak zamandır'', ''Seni unutmayacağız'' ve ''Kırşehir öksüz kaldı'' yazılı Neşet Ertaş'ın posterleri asıldı.