Konya Katliamı'nı protesto eden kitle ve gazetecilere gösteri sonrası saldırı

Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan bir ailenin 7 üyesi dün öldürülmüştü. Katliamı protesto etmek için Tünel'de düzenlenen gösteri sonrası ara sokaklara yönelen kitle ve gazeteciler saldırıya uğradı.

Konya’daki katliama karşı İstanbul Tünel Meydanı’nda düzenlenen eylemin ardından, Kasımpaşa’nın ara sokaklarına giren kitleye saldıran bazı siviller gazetecileri darp etti, telefonlarına el koymak  istedi. 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Konya’da saldırı sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı, Taksim Tünel Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamanın ardından HDP’li gençler “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla Şişhane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Meydan’dan Kasımpaşa’ya doğru yürüyüşünü sürdüren gençlere, Kasımpaşa’da 30 kişilik bir grup sopa ve taşlarla saldırdı.

Saldırıda birçok gencin yanı sıra  Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Enes Sezgin, Rojin Altay, Sendika Org muhabiri Derya Saadet, Ceylan Bulut, Özgür Gelecek muhabiri  Taylan Öztaş ve Gazete Fersude muhabiri Hayri Tunç yaralandı.

Kasımpaşa'da saldırıya uğrayan gazetecilerden  Enes Sezgin gözaltına alındı. Sezgin, gözaltına alınmasının ardından kontrol için Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne götürüldü. İlerleyen saatlerde Taylan Öztaş da gözaltına alındı.

Enes Sezgin ve Taylan Öztaş’ın aralarında bulunduğu 6 kişi emniyette ifade vermedi. 6 kişinin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre emniyette gözaltında tutulanlarla görüşen avukat Sercan Korkmaz, “Gözaltında bulunan 6 kişinin de durumu iyi değildi. Hem yürüyüş esnasında saldırganlar tarafından darp edilmiştiler hem de hastanede darp raporu alındıktan sonra emniyete götürüldükleri sırada polisler tarafından arabanın içinde darp edilmişler. Sezgin, boynunu oynatamıyordu. Gözlerinde kızarıklar, yüzünde morarmalar vardı. Diğer kişilerin de durumu benzerdi. Gözaltında bulunan Serhat Sezgin’in de yanağı patlamıştı” dedi.  

Ankara'da da Konya'daki katliamı protesto edenlere "Katil devlet hesap verecek" sloganını gerekçe gösteren polis, sert biçimde müdahale etti.

(Ajanslar, SendikaOrg, ArtıGerçek)

Kategoriler

Güncel