Antalya ve Muğla'da 5 bölgede orman yangınları devam ediyor

Türkiye'nin 112 yerinde çıkan orman yangınlarının 107'si kontrol altına alındı, Antalya ve Muğla'da 5 yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde çıkan toplam 112 yangının 107'sinin kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli'nin Twitter'da paylaştığı bilgilere göre Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde iki; Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerinde de üç yangın hala etkisini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde Twitter'da paylaşımlar yapan Bakan Pakdemirli, Gazipaşa, Silifke ve Bodrum yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

Türkiye'de 28-31 Temmuz tarihleri arasında 32 ilde 112 orman yangını çıktı.

Yangınlarda 5'i Manavgat'ta biri de Marmaris'te olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çarşamba günü öğle saatlerinde dört farklı noktada başlayan ve beşinci gününe giren yangınları ise kontrol altına alınma çalışmaları sürdürülüyor.

Orman Bölge Müdürlüğü ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, beşinci günde Manavgat Sırtköy ve Güğlen Dağı sırtlarındaki ve Taşağıl tarafındaki yangınlar devam ediyor. Gündoğmuş yangını devam ederken, bugün sabah Alanya Yeniköy'de de yangın başladı ve Güzelbağ tarafında devam ediyor. Akseki Kepezbeleni'nde çıkan yangının ise kısmen kontrol altında alındığı belirtildi.

Bölgede yangından en çok etkilenen Manavgat Kalemler Mahallesi'nde yanan evler kepçelerle yıkılmaya başlandı. Mahalle içerisinde dolaşan kepçeler, kırmızı boya ile işaretlenen evleri tek tek yıkıyor.  Jandarma ekipleri özellikle yıkım çalışmalarının başladığı mahallelere girişleri yasaklarken ayni yardımlar ise mahalle içlerinde kurulan dağıtım merkezlerinde toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Muğla Milas'ın kırsal Beyciler Mahallesindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Bodrum'a bağlı 60 hanenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi ile 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkisine ulaştı. Yangın nedeniyle iki mahallenin büyük kısmı tahliye edilirken, alevlere çok sayıda ekip müdahalede bulundu. Rüzgarın da etkisiyle daha sonra yangının Bodrum'a bağlı Aşağı Mazı Mahallesi'ne de ulaşması nedeniyle, çevredekiler Sahil Güvenlik botları ve özel tur tekneleriyle bölgeden tahliye edildi.

(BBC Türkçe, DW, AA)

Kategoriler

Güncel