Paşinyan resmi olarak başbakan

20 Haziran erken seçimlerinin ardından Ermenistan parlamentosu ilk oturumunu gerçekleştiriyor. Nikol Paşinyan da artık resmen başbakan.

Ermenistan  Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın kararıyla Nikol Paşinyan Ermenistan Başbakanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın kararı Ermenistan Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayınlandı.

Kararda ”Anayasa’nın 149. Maddesi gereğince, Nikol Paşinyan’ın Başbakan olarak atanması uygun görülmüştür” dendi.

Öte yandan parlamento da ilk oturumunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, konuşmasında ülkenin yaşadığı çok katmanlı ve derin krize çözüm bulunmasına öncelik verdi ve bölünmeyi ortadan kaldırmaya önem verdi. Cumhurbaşkanı, yeni parlamentoya yaptığı konuşmada, yeni yasama organının geleceğe yönelik, gerçek, stratejik programlar geliştirme ve uygulama fırsatına sahip olduğunu vurguladı.

Sarkisyan  "Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşları, mevcut sorunlara çözüm bulunmasını ve sizin Ermenistan'ın kalkınmasına ve geleceğine yön verecek iradeyi göstermenizi bekliyor" dedi.

Sarkisyan şöyle devam etti: “Bu gelecek, güçlü, dengeli ve ilerici bir devlet vizyonu etrafında şekillenmelidir. Gelecek, tek tek veya herhangi bir siyasi partinin menfaati değildir, hepimiz bir bütün olarak geleceğiz, bu gelecek, ortak bir tarihi hafıza ile birleşmiş, aynı zamanda çocuklarımıza ve asırlardır atalarımıza borcumuzdur, ki onlar kendi bağımsız devletlerine sahip olmak için savaştı. Devletimizin varlığı gerçeğini derinden kavramak ve değer vermekle yükümlüyüz.”

Oturum Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu II. Karekin'in duasıyla başladı. Katolikos konuşmasında  "Azerbaycan'ın saldırganlığı ve yayılmacı emelleri arasında Ermenistan ve Karabağ'ın göğüs gerdiği ciddi iç ve dış zorluklar"a değindi.

Sorunların aşılması için “siyasetçilerin ve tüm toplumun konsolidasyonu ve sivil sorumluluğun gerçekleştirilmesi zorunludur” diyen II. Karekin  "Hepimiz ulusal ve toplumsal dayanışma dışında bir seçenek olmadığını anlamalıyız" diye ekledi.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan