Milas Belediye Başkanı'ndan acil müdahale çağrısı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bir haftadır devam eden orman yangınlarına yeterli hava desteği göremediklerini söyledi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, termik santralin de bulunduğu ilçeye bağlı Türkevleri Mahallesi'nde orman yangının etkili olduğunu bildirdi.

Oktay Twitter hesabından yayınladığı videoda yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yangında 7. güne ulaşmış durumdayız. Hâlâ daha tam anlamıyla kontrol altına alındığını maalesef söyleyemiyoruz. En başından beri sıklıkla, sürekli tekrar ettiğimiz şey hava desteğiydi. Nitekim bugün sabah saatlerinde hava desteği 2 adet helikopterle birlikte gerçekleşti ve gözle görülür şekilde yangında bir gerileme söz konusuydu. Ancak an itibariyle baktığımızda maalesef şu anda hava desteği söz konusu değil. Her iki farklı noktada; Delikyol ve Orhaniye noktalarında yangında artış söz konusu. İnşallah en kısa sürede artık hava desteği alıp bu yangını Marmaris'te sonlandırmayı umuyoruz".

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, termik santralin de bulunduğu ilçeye bağlı Türkevleri Mahallesi'nde orman yangının etkili olduğunu bildirdi.

Tokat, Twitter hesabında paylaştığı videoda Tokat, Dumandan termik santralin bacasını dahi göremiyoruz diyerek havadan müdahale çağrısı yaptı.

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan orman yangınları; Muğla'da yedi, Antalya'da iki, Denizli'de iki, Isparta'da iki ve Aydın'da da bir noktada devam ediyor. Muğla Milas'ta Kemerköy Termik Santrali'ne 1 kilometre yaklaşan alevler ise santrale ulaşmadan durduruldu.


Çıkan orman yangınlarında Antalya'da 7 ve Muğla'da 1 olmak üzere toplam sekiz kişi hayatını kaybetti.

Orman yangınları için 6 ülkeden hava desteği geldi. Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 18 hava aracı destek verirken bunlardan 16'sı ücretsiz katkı sağlıyor.

(Bianet, ajanslar)

Kategoriler

Güncel