Termik santral yakınlarındaki yangın söndü

Muğla Milas'ta alevler dün rüzgarın da etkisiyle Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Saatler süren çalışmaların ardından santraldeki yangın söndü.

Muğla Milas'ta yangınla mücadele sürerken dün öğleden sonra rüzgarında etkisiyle alevler, Kemerköy Termik Santraline sıçradı.

Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Santralde yoğun bir tahliye çalışması yürütüldü. 

Bölge tamamen kapatıldı ve giriş-çıkışlara izin verilmedi. 

Kemerköy Termik Santrali'nde bulunan hidrojen tüpleri  yangın tehlikesine karşı boşaltılmıştı.Etrafına hendekler kazılıp önlemler alınmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı da sosyal medya hesabından, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" açıklamasında bulundu.

Sabahın ilk ışıklarıyla bölgede havadan müdahale yeniden başladı. Yangın santral çevresinde etkisini yer yer devam ederken termik santraldeki yangın söndü. Santral çevresindeki yer yer devam eden alevlere müdahale ise hem karadan hem de havadan sürüyor. 

Öte yandan 6 ilde 15 noktada söndürme çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 8 günde 33 ilde 167 yangının ise kontrol altına alındığını açıkladı.

Bodrum'da Kissebükü Koyu'na kadar ilerleyen alevler havadan ve karadan çalışmayla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Arazözlerin yanan alanlara ulaşabilmesi için iş makineleriyle orman yolu açılıyor. Gönüllüler ve bölge halkı da ekiplerin çalışmalarına destek veriyor. Bölgede günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçlarıyla da müdahale başladı.

Türkevleri Mahallesi'nde ise bazı evlerin yangından zarar gördüğü, bölgede çalışma başladığı görüldü. Öte yandan, yerleşim yerlerine yaklaşan alevlerin kontrol altına alınması üzerine bazı vatandaşlar da tahliye ettikleri hayvanlarını geri getirmeye başladı.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti.

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel