Konya Katliamı'nın katil zanlısı kendisini belediye görevlisi olarak tanıtmış

Konya’da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan bir ailenin 7 ferdinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı. Altun aileyi şikayetinden vazgeçirmek amacıyla eve gittiğini öne sürdü, kendisini belediye görevlisi olarak tanıtarak eve girdiğini söyledi.

DHA’nın haberine göre yakalandıktan sonra ifade veren Altun, Dedeoğulları’nın evine, Mayıs ayındaki saldırı sonrası bir süre tutuklu kalan ablası Ayşe Keleş, tutuklu eniştesi Lütfi Keleş ve diğer yakınları hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmeleri ve uzlaşma sağlamaları için gittiğini söyledi.

Katil zanlısı, ifadesinde şunları söyledi:

“Uzlaşma sağlamak için eve gittim. Önce kendimi belediye yetkilisi olarak tanıttım. Maskeyi indirince beni tanıdılar. Beni tanıdıktan sonra üzerime yürüdüler. Ben de tabancamı çıkartıp ablam ve eniştem hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmelerini söyledim. Şikayetten vazgeçmeleri için kendi hazırladığım evrakı imzalamalarını istedim. Uzlaşmak için gitmiştik. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ateş edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz bırakmamak için yerde yattıkları sırada tekrar ateş edip güvenlik kamera kayıtlarının silinmesi için de evi ateşe vermek istedim.”

Kürt oldukları gerekçesiyle daha önce taciz edilen Dedeoğulları ailesine en son 12 Mayıs akşamı  60 kişilik bir grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlenmişti. Saldırının olduğu akşam evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Saldırının ardından tutuklanan 10 kişi tahliye edilmişti.

Kategoriler

Güncel