Altındağ'da yaşanan kavga sonrasında Suriyeliler hedefte

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde dün gece iki grup arasında kavga yaşandı. Kavgada yaralanan bir kişi hayatını kaybetti. Kavgaya karışan diğer grubun Suriyeli olduğu yönündeki haberlerin ardından bugün mahalledeki Suriyelilerin ev ve dükkanları saldırı altında kaldı.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde iki grup arasında yaşanan kavgada bıçakla ağır yaralanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kavgayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişinin bugün çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Hakimliğince tutuklandıklarını duyurdu.

Bıçaklı kavganın ardından polisin güvenlik önlemleri aldığı Önder ve Battalgazi Mahalllesi’nde bugün akşam saatlerinde gerilim yeniden yükseldi. “Allahu ekber” sloganları eşliğinde yürüyen bini aşkın kişinin olduğu gruplar iki mahallede yaşayan Suriyelileri hedef aldı.

Polis mahallede “Ülkemizde arzulanan provokasyon ortamına müsaade etmeyelim. Sizleri provoke edebilecek tanımadığınız kişilerin sözlerine itibar etmeyiniz” anonsları yaptı.

Polisin önlemleri yetersiz kalırken Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi.

Birçok Suriyelilerin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı bildiriliyor.  

Gazeteci Nevşin Mengü de polisin gün içinde yabancı uyruklu kişileri mahalleden tahliye ettiğini yazmıştı. 

Bölgeden haber geçenler saldırıya uğrayan evler ve dükkanların boşaltılmamış olması halinde daha tehlikeli sonuçlar yaşanabileceğini ifade ediyor.

Ankara  Valiliği geceyarısı yaptığı açıklamada "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. 
Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" dedi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Twitter'da yaptığı paylaşımda "Provokasyonlarla masum çocuklara saldırmak vicdana sığmaz" diye yazdı ve sükunet çağrısı yaptı. Usta'nın paylaşımında, "Bir kişinin işlediği suç başka insanlara mal edilemez. Suçlu kim olursa olsun gereken cezayı alacaktır. Birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat verilmemeli" ifadeleri yer aldı.

HDP Genel Merkezi de "saldırıların derhal toplumun bütün kesimleri ve siyasi muhalefet ile durdurulması gereken bir noktaya geldiğini" söyledi. Parti, "Herkese çağrımızdır, bu vahim noktayı görmeli ve her şeyden önce güvenli yaşam hakkını savunmalıyız" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya paylaşımında "Vatandaşlarımızı sağduyuya, güvenlik güçlerini de Altındağ'daki şiddeti derhal dindirmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter'dan bu saldırıların yaşanmasına müsaade eden sorumluların görevden alınması çağrısını yaparken, "Bir failin eylemi ailesine, aşiretine ya da milletine atfedilemez. Bugün Suriyeli ya da Afgan bir suçlunun eylemi de yalnızca kendisini bağlar. Suç bireyseldir" dedi.



Kategoriler

Güncel