Halep’te biri Ermeni dört kişi yaşamını yitirdi

Halep’te açılan yaylım ateşi sonucu biri Ermeni olmak üzere 4 Suriye yurttaşı hayatını kaybetti. Yaralılar arasında bir Ermeni kadın da var. Halep Ermeni Apostolik Kilisesi Basın Sekreteri Jirayr Reisyan, haberi doğruladı.

Reisyan’ın yaptığı açıklamaya göre, olay muhaliflerle ordu güçleri arasındaki bir çatışma sırasında gerçekleşti ve Gülbenkyan Ulusal  Ruhani Okulunun bulunduğu Süleymaniye mahallesinde meydana geldi. Hayatını kaybeden Ermeni yurttaşın adının Vartan Mutafyan olduğu açıklandı. Mutafyan, çatışmalardan kaçmak amacıyla Deir el-Zor’dan Halep’e taşınmıştı. Reisyan, yaralı Ermeni kadının Yarnik Nacaryan olarak açıkladı. Doktor kontrolünde olan Nacaryan’ın hayati tehlikesi yok. 

Suriye resmi haber ajansa, SANA, muhaliflerin ″Şam″ Okulu yakınlarında havan topuyla ateş açtıkları ve dört kişinin öldüğü saldırıda birkaçı ağır olmak üzere 10 sivil yurttaşın yaralandığı bilgisini verdi. ″Şam″ Okulu, Gülbenkyan Ulusal  Ruhani Okulunun hemen yakınında bulunmakta. Bölgede ordu güçlerine ait bir kontrol noktası var ve çatışmanın bu kontrol noktasına yapılan saldırının ardından gerçekleştiği sanılıyor.