Ermenistan Parlamentosu'nda yine kavga

20 Haziran seçimleri sonrasında oluşan Ermenistan Parlamentosu, açıldığından bu yana gerginlik ve kavgalara sahne oluyor. Bugün de oturumlara iki kez ara verildi.

Ermenistan Parlamentosu'nun 25 Ağustos Çarşamba günkü günkü oturumu, muhalefet ve iktidar partisi arasındaki arbede nedeniyle iki kez askıya alındı.

Benim Adımım grubundan Hayk Sarkisyan meclise hitaben yaptığı konuşmada, bazı eski savunma bakanlarını hainlikle suçlayınca daha önce savunma bakanı olarak görev yapan muhalefetteki Ermenistan İttifakı Milletvekili Seryan Ohanyan Sarkisyan'a bir su şişesi fırlattı ve oturum karıştı.

Milletvekillerinin bazıları koltuklarından fırlayıp  meclisin ortasına doğru koşarken birbirlerine hakaretler yağdırmaya başlayınca bir arbede yaşandı ve oturuma ara verildi.

Bir saat sonra oturuma tekrar ara verildi. Bu kez Ermenistan İttifakı Milletvekili Vahe Hakobyan konuşma yaparken, iktidar partisi milletvekilleri onu yüksek sesle protesto etti ve tartışma kavgaya dönüştü. 

Çarşamba günkü kavga ilk değil. Önceki gün, Başbakan Paşinyan hükümetin beş yıllık eylem planını tanıtan bir konuşma yaptığı sırada,  "Onur Duyuyorum"  bloğundan milletvekili Anna Mkrtchyan'ın  Paşinyan'ı 'kapitülan' (Kapitülasyon yanlısı) olarak  nitelendirmesi ve Parlamento Başkanının güvenlik görevlilerine söz konusu vekili salondan çıkarması talimatı vermesi de karışıklığa neden olmuştu. 

Bugünkü arbede sırasında gazeteciler de  zarar gördü.

Civilnet muhabiri Gevorg Tosunyan'ın çektiği bir videoda, oturumu izleyen gazetecilerin dövülerek parlamentonun basın odasından zorla çıkarıldıkları, bu yüzden kavgayı filme alamadıkları görülüyor.

Güvenlik görevlilerinin ayrıca News.am için çalışan bir kamera operatörünü tehdit ettiği ve parlamento kavgasının görüntülerini zorla sildikleri bildiriliyor. Gazetecilerin  oturumu takip etmeleri de yasaklandı.

Son haftalarda gazeteciler, parlamento içinde çeşitli kısıtlamalarla mücadele ediyor. 

(Civilnet, OC Media)

Kategoriler

Güncel