Ermenistan: Azerbaycan askerleri Goris-Vorotan yolunu kapattı

Ermenistan Ombudsmanı Arman Tatoyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan Syunik İdari Bölgesi'nin Goris-Vorotan yolunu kapattığını açıkladı.

Arman Tatoyan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu, Ermenistan Cumhuriyeti sivil nüfusunun normal geçişini sağlayan devletlerarası bir yoldur ve halkın normal yaşamıyla doğrudan bağlantılıdır.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin suç teşkil eden eylemleri, insanların serbest dolaşım hakkını ihlal etmekte ve insanların normal yaşamını tamamen bozmaktadır. Bu yollarda bulunmaları bile yaşam hakkının ve uluslararası garanti altına alınmış diğer yaşam hakların ihlalidir."

Başbakan Paşinyan da bugün konuya değindi ve Azerbaycan ordusunun söz konusu yolu yanlış bir duyuma dayanarak kapattığını söyledi. Dün gece Azerbaycan askerlerinin Ermeni askerlerinin saldırısına uğradığı yönünde haberler yayılmıştı. 

Parlamentoda konuşan Paşinyan, "Bu bilginin yanlış olduğunu resmen duyuruyoruz" dedi. Paşinyan "Azerbaycan tarafının böyle bir şeyin olduğunu doğrulayan kanıtları varsa, onları bu bilgiyi aktarmaya çağırıyoruz, böylece araştırıp neler olduğunu anlayabiliriz” dedi.

(Armenpress, Ermenihaber.am)


  

Kategoriler

Güncel