Erdoğan: Diploması başladığında bir şeylerin alınıp verilmesi lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu toplantılarına giderken Atatürk Havalimanı'da basının sorularını yanıtladı. Erdoğan Ermenistan'la ilişkiler konusuna da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın karşılıklı açıklamaları ile Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde bir beklenti oluşmuştu. 

Erdoğan havalimanında basının sorularını yanıtlarken bir gazeteci Azerbaycan ve Nahcivan arasında bir koridor açılması planıyla ilgili olarak Paşinyan'ın bu koridorun oluşmasına izin vermeyeceği yönünde  bir açıklama yaptığını söyleyerek Erdoğan'ın görüşlerini sordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Bu koridorun açılması, açılmaması meselesi siyasi bir mesele. Bir taraftan bunu söylerken bir diğer taraftan da benimle görüşme arzu etmesi herhalde düşündürücüdür. Eğer Tayyip Erdoğan'la bir görüşme arzu ediyorsa işte burada artık belli adımların da atılması lazım. Biz görüşmelere kapalı değiliz, görüşmeleri yaparız. Nitekim, Gürcistan Başbakanıyla da görüşme arzusunu bana iletti, o da bana geldi. Ama dediğim gibi biz bu görüşmeleri yaparken burada onların olumlu yaklaşım göstermek suretiyle bu adımları atması lazım. Bu konularda Gürcistan Başbakanı'nın bu diyalog talebini bana ulaştırması ve burada yeni bir sürecin başlaması için böyle bir adımın atılması, eğer bu konuda gerçekten samimiyse ben de samimiyetimizi gösterir ve diplomasiyi orada başlatırız. Diplomasi başladığı zaman tabii burada bir şeylerin alınıp verilmesi lazım. Temenni ederim ki burada olumsuzluklar değil, olumlu yaklaşımlar hakim olur. Böylece inşallah Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu sıkıntı, bu koridorların açılması vesilesiyle aşılmış olur."

(AA)

Kategoriler

Güncel