Demirtaş: HDP Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, muhataptır

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "hak ihlali vardır" kararına rağmen yaklaşık beş yıldır Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununun çözümünde HDP'yi muhatap alabiliriz" açıklamasıyla ilgili tweet attı.

Avukatları aracılığıyla paylaşım yapan Demirtaş, şunları söyledi:

"Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM'dir. Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz"

HDP eski eş genel başkanlarından genel başkanı Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu'nun "çözüm sürecinde HDP'yi muhatap alabiliriz" sözleri üzerine "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" paylaşımında bulunmuştu. Temelli'nin bu sözleri tartışma yaratmıştı. Sezai  Temelli bu paylaşımı hakkında da konuştu.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan Temelli, "O tweetteki görüşler elbette kişisel görüşümdür. Partiyi elbette bağlamaz. HDP adına bağlayıcı açıklamayı tabii ki yetkili organlarımız yapar. Şunun bilinmesini isterim, Kılıçdaroğlu'na yanıt vermek amacıyla atılmış bir tweet değildi" dedi.

Temelli ayrıca "Toplum nezdinde karşılığı varken yokmuş gibi ortaya koymak diğer adımları atmamızı engeller. Öcalan'ın muhataplığı bu bağlamda önemlidir. Çatışmayı önleme ve demokratik bir çözüm bağlamına dikkat çektim. HDP elbette meşru muhataptır. Meclis'in üçüncü büyük partisidir ve bu konularda çözüm üretme anlamında en önemli partidir" ifadelerini kullandı. 

Kategoriler

Güncel