‘Suç işlemek çekici hale getiriliyor’

Dink davasının Yargıtay'a gitme sürecini değerlendiren Rakel Dink, 'Yasin Hayal yeniden çıkabilir diye yazıldı gazetelerde. Açıklama yapmışlar, yok çıkmayacak diye. Belli olmaz yarın öbür gün içimizde gezebilir bu insanlar. Çünkü onlar için bir insan öldürmek bir taş atmak kadar ağır gelmiyor bu ülkede artık” dedi.

Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 12 Eylül Utanç Müzesi’ni gezen Rakel Dink, Dink Vakfı tarafından seçilen Vicdan konulu kısa film gösterimini izledi. Gösterimden sonra bir konuşma yapan Dink vicdan tanımını şöyle yaptı:

“Benim için vicdan yaşayan tanrının yüreğindeki sestir. O sese kulak vermeyi kesmediğimiz sürece insanlığımız ile var olmaya devam ederiz.”

Hrant Dink cinayetinin sorgulama ve soruşturmasının vicdana uygun yapılmadığını ifade eden Rakel Dink, “Hiçbir suçlu hak ettiği cezayı almadı. Bu nedenle ülkede suç işlemek daha çekici hale getiriliyor” dedi.

‘Yaşam hakkı yok gibi’

Rakel Dink şunları söyledi:

“Yasin Hayal yeniden çıkabilir diye yazıldı gazetelerde. Açıklama yapmışlar yok çıkmayacak diye. Belli olmaz yarın öbür gün içimizde gezebilirler. Çünkü onlar için bir insan öldürmek bir taş atmak kadar ağır gelmiyor bu ülkede artık. İnsan hayatı bu kadar ucuz, yaşam hakkı yok gibi bir şey.”

Hrant Dink cinayetiyle ilgilili dava dosyası ‘eksikliklerin giderilmesinin’ ardından geçtiğimiz gün yeniden Yargıtay’a gönderilmişti.

Kategoriler

Güncel Dink Davası