"Normalleşme önkoşulsuz olmalı"

Ermenistan'da Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi olasılıkları da dahil olmak üzere bölgede yaşanan gelişmelere değindi.

Hükümet toplantısının ardından konuşan Grigoryan , "Türkiye ile ilişkileri normalleştirmemiz, anlaşmanın kademeli olması gerekiyor. Bu ilişkilerin normalleşmesi için fırsatlardan birinin en üst düzeyde diyalog kurmak olduğuna inanıyoruz. Ermenistan’ın Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu çeşitli siyasi düzeylerde dile getirdik ve kendi mantığı çerçevesinde bu açıklamalar ve siyasi adımlar atıldı” dedi.

Armen Grigoryan, "Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesini, varsa Azerbaycan ile olan ilişkilerden ayırmak gerekiyor" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme için Nahçivan koridorunun açılması gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Armen Grigoryan, şöyle konuştu:  “Ermeni tarafı bizden önceki hükümet döneminde de Türkiye ile ilişkilerin ön koşulsuz normalleştirilmesi gerektiğini, çünkü ön koşullar varken herhangi bir konuda ilerlemenin zor olduğunu defalarca dile getirdi. Ve umarız ki ilişkiler ön koşulsuz normalleşir. Gelecekte mevcut tüm konular tartışılabilir, ancak ön koşullarla ilişkilere başlamak çok zor olacak” 

Kategoriler

Güncel