Uğur Kantar ‘güneş çarpması’ sonucu hayatını kaybetmiş

Kuzey Kıbrıs'ta zorunlu askerlik sırasında gördüğü işkence nedeniyle ölen Uğur Kantar'la ilgili adli tıp raporu mahkemeye ulaştı. Raporda Uğur Kantar’ın güneş çarpmasına bağlı olarak hayatını kaybettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs'ta zorunlu askerlik yaparken 'disko' olarak tabir edilen askeri cezaevinde gördüğü işkence sonucunda hayatını kaybeden Uğur Kantar'la ilgili davanın altıncı duruşması bugün Girne Askeri Mahkemesi'nde görüldü.  Kantar’ın ölümü ile ilgili olarak  hazırlanan Adli Tıp Kurumu mahkemeye ulaştı. Darp iddialarına dair bir tespitte bulunmayan raporda Kantar’ın güneş çarpması sonucu hayatını kaybettiğinin tespit edildiği belirtildi. Görgü tanıkları da Kantar’ın uzun süre su verilmeden güneş altında bekletildiği yönünde ifade vermişti. Adli Tıp Rapor’u görgü tanıklarının ifadelerini doğruluyor.

Daha önce Ankara Adli Tıp Kurumu, Kantar'ın ölüm nedenine ilişkin olarak inceleme yapmış ancak ölüm nedeni tespit edememişti. Bunun üzerine inceleme İstanbul Adli Kurumu tarafından yapılmasına karar verilmişti. 

Mahkeme Heyet değişikliği  ve dosyanın incelenmesi için duruşmayı 9 Kasım’a erteledi.

Teoman Özkan, mahkemenin sorumlu cezaevi müdürü hakkında görevsizlik kararı vererek davayı sivil mahkemeye göndermesi gerektiğini söyledi.

Sanıklar Ayhan Arslan, Fırat Keser ve Recep Tekin hakkında sivil mahkemede yargılanmaları için görevsizlik kararı vererek dosyaları Elazığ Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Cezaevi Müdürü Kıdemli Üstçavuş Ayhan Şentürk’ün ise yargılanmasına askeri mahkemede devam ediyor.

'Disko'da hayatını kaybetmişti

Uğur Kantar, Kuzey Kıbrıs'ta askerlik yaparken 25 Temmuz'da disiplin koğuşunda ağır işkence görmüştü. Gardiyanların saatlerce dövdüğü, susuz bıraktığı, tuvalete gitmesine izin vermediği Kantar, elleri kelepçeli şekilde güneşin altında bekletildikten sonra fenalaşınca hastaneye kaldırılmıştı. Girne Askeri Hastanesi'nden Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) gönderilen Kantar, yoğun bakımda verdiği hayat mücadelesini, iki buçuk ay sonra, 12 Ekim'de kaybetmişti.

 

 

Etiketler

Uğur Kantar Disko