Patrik Maşalyan Roma’da Papa Francis ile görüştü

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Roma'da Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis ile biraraya geldi. Roma'da çok sayıda ruhaninin katıldığı uluslararası çapta bir konferans düzenleniyor.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, 5 Ekim Salı akşamı Roma’ya hareket etti.  Patrik Maşalyan  6-7 Ekim tarihleri arasında “İnsanlar kardeşler olarak, yerkürenin geleceği: Dinler ve kültürler diyalog içersinde” ana başlığıyla gerçekleşecek toplantılara ve kiliseler arası dualara  katılıyor.

Toplantılara Tüm Dünya Ermenileri Patriği Katolikos II. Karekin de katılıyor. 

Program  Katolik dünyası ruhani lideri Papa Francis riyasetinde ve Katolik Kilisesi’ne bağlı Sant'Egidio Topluluğu tarafından organize ediliyor. Ziyaret sırasında  Patrik Maşalyan’a Peder Şirvan Mürzyan da refakat ediyor.

Barışa adanan uluslararası çaptaki konferansa, Ermeni Kilisesi en üst düzeyde katılım gösteriyor. Tüm Dünya Ermenileri Patriği Katolikos II. Karekin  program çerçevesinde konferanstakilere hitap edecek ve vaaz verecek. İki gün sürecek konferansa ve duaya, Ekümenik  Patrik Bartholomeos  ve çok sayıda katılımcı da iştirak edecek.

Papa ile buluşma

Patrik Maşalyan ve Tüm Dünya Ermenileri Patriği II. Karekin,  beraberlerindeki heyetle program çerçevesinde 6 Ekim Çarşamba günü Papa Francis ile biraraya geldi. Heyette Ermeni kilisesinden çok sayıda ruhani de vardı. 

Türkiye Ermenileri Patrikliği'nden yapılan açıklamaya göre II. Karekin ve  Papa Francis'in buluşması kardeşçe bir sevgi ortamında birbirlerini selamlama fırsatı oldu. Katolikos II. Karekin , geçen yılki savaş döneminde Papa'nın Ermenistan'a gösterdiği ilgiyi hatırlayarak Papa Francis'e  teşekkür etti. Toplantının sonunda hediyelik eşya alışverişi yapıldı ve toplu fotoğraf çekildi.

Papa  Ermeni Kilisesi heyeti ile görüştükten sonra Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ile biraraya geldi. Bu buluşma Patrik Maşalyan için bu göreve geldikten sonra bir ilk olma özelliğini taşıyor. 

Patrik Maşalyan görüşmede kendisine gösterilen saygı ve kardeşçe sevgi için teşekkürlerini dile getirdi. Patrik, iki günlük konferans ve duanın, mübarek olmasını ve barışa vesilesi olmasını diledi. Papa ise İstanbul Patriği'ni Vatikan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve İsa Mesih için dua etmesini istedi. Bu vesileyle Patrik Maşalyan'a en iyi dileklerini iletti.

Kategoriler

Toplum