10 Ekim Katliamı'nı anmak isteyenlere polis engeli

Katliamın yaşandığı yere yürüyerek anma yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gar önüne sadece ailelerin ve kurum temsilcilerinin girmesine izin verildi.

10 Ekim Ankara Garı Katliamının 6. yılında katliamının yaşandığı yere yürüyerek anma yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gar önüne sadece ailelerin ve kurum temsilcilerin girmesine izin verildi. Ölen insanların isimleri tek tek okunurken grup, "10 Ekim'i unutma, Unutturma" sloganın attı. Burada siyah balonlar gökyüzüne bırakıldı. 

Aileler ve kurumlar adına ortak basın açıklaması 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun tarafından okundu.

Öte yandan Ankara Valiliği, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 6'ıncı yılında, öldürülen 103 kişi anısına Gar önüne yerleştirilen Mabet Ağaç fidanlarını dün gece meydandan kaldırdı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), saksılarda yer alan fidanların, 9 Ekim gece saatlerinde Ankara Valiliği tarafından kaldırılmaya başlandığını duyurdu.

10 Ekim gönüllülerinin ördüğü ve hayatını kaybeden 103 insanın ismini işlediği örgü battaniye de gar önünde yer alan çınar ağacının "anıt ağaç" olarak giydirilmesinde kullanılacaktı.

Kategoriler

Güncel