Paşinyan ve Putin Karabağ'ı konuştu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin'de bir araya geldi.

Armenpress’in haberine göre Ermeni mevkidaşını karşılayan Rusya Devlet Başkanı, kişisel görüşmelerin, gerekli sonuçların elde edilmesi açısından her zaman verimli olduğunu kaydetti ve bu sefer de aynı olmasını umduğunu dile getirdi.

Putin, “Hem resmi hem de resmi olmayan ortamlarda konuşacağız, akşam yemeği yiyeceğiz, güncel işleri ele alacağız, beklentilerden bahsedeceğiz. Yakında BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) zirvesi var  Sizinle hem bu konuda hem de tabii bugün itibariyle ve uzun vadeli perspektifte bölgedeki çözüm dahil olmak üzere işbirliğimizin temel sorunları konusunda anlaşmak istiyoruz. Sizi gördüğüme çok sevindim, hoş geldiniz” dedi.

Paşinyan ise davet için teşekkür edip bu yıl böylelikle Rusya Devlet Başkanı ile dördüncü kez görüşme yaptığını kaydetti.

Başbakan Nikol Paşinyan, “Bence bu tür sık görüşmeler, ilişkilerimizdeki yüksek dinamikleri ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin öneminin karşılıklı olarak anlaşılmasının göstergesidir. Elbette bölgemizde ve dünyanın her yerinde dinamik süreçler yaşanıyor, müttefiklerin sık sık bir araya gelmesi, konuşması çok önemli. Tabii ki maalesef bölgemizdeki durumun tam olarak istikrara kavuştuğunu söyleyemeyiz. Sizin de fark ettiğiniz gibi, Dağlık Karabağ ihtilafı çözülmemiş durumda, aynı zamanda AGİT Minsk Grubu’nun eşbaşkan ülkesi olan Rusya'nın, ihtilafın çözümünde ve bölgemizde genel olarak güvenliğin sağlanmasında kilit rol oynadığı açıktır. Elbette kaydettiğim bütün meseleler çok önemli ve eksenli konular, dolayısıyla  bu gündemin tamamını sizinle ele alma fırsatına sahip olduğumdan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Paşinyan görüşme sonrası Twitter’dan yaptığı açıklamada görüşmenin verimli geçtiğini söyledi. Paşinyan  “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantı çok verimli geçti. Hem ikili gündemi hem de bölgedeki durumu görüştük. Varılan anlaşmaları uygulamak için temaslarımıza devam edeceğiz" dedi

Kategoriler

Güncel