Vakıflar Genel Müdürü Patrikhane'yi ziyaret etti

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Türkiye Ermenileri Patrikliği'ni ziyaret ederek, Patrik Maşalyan ile görüştü.

Görüşme, yeni yönetmelik yayınlanmadığı için azınlık vakıflarının yönetim kurulu seçimlerini uzun yıllardır yapamadığı ve Ankara'dan yeni bir yönetmelik beklendiği bir ortamda gerçekleşti. Görüşmeye AKP MKYK üyesi Dr. Sevan Sıvacıyan da katıldı. Patrikhane'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Kadasetli Patrik Hazretleri, 22 Ekim 2021, Cuma, saat 14:00’da, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’yi, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’u, İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık’ı ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yüzer’i Patrikhane’de kabul etti. Görüşmede AK Parti MKYK üyesi Dr. Sevan Sıvacıyan da hazır bulundu.
Nezaket ziyareti esnasında, Kadasetli Patrik Hazretleri cemaat ve semt vakıflarının seçimleri husunda cemaatimiz üyelerinin beklentilerini konukların dikkatine arz etti. Bu bağlamda, yetkili mercilerin gereği yapacağına olan inanç ve güvenini belirtti. Patrik Hazretleri, ziyaret sonunda konuklara nezaket ziyaretleri ve gösterdikleri ilgi için teşekkür etti."

Hatırlanacağı üzere Surp Haç Tıbrevank Lisesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Toros Alcan geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşme sonrası Tıbrevank, Karagözyan, Getronagan ve  Kalfayan yönetimleri seçim sürecine dair bir açıklama yayınlamışlardı. 

Kategoriler

Toplum