Patrik Bartholomeos'un taburcu edilmesi bekleniyor

Ekümenik Patrik Bartholomeos ABD ziyaretinin başlangıcında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Patrik Bartholomeos'un bugün taburcu edilmesi bekleniyor.

Amerika Başepiskoposu Elpidophoros, Ekümenik Patrik Bartholomeos'un Pazartesi günü Washington DC'deki hastaneden taburcu edileceğini ve ABD ziyaretine devam edeceğini doğruladı.

Yunan devlet haber ajansı AMNA'da yer alan bir habere göre Elpidophoros, George Washington Üniversite Hastanesi'ndeki doktorların, Patrik Bartholomeos'u taburcu etmeye hazır olduklarını söyledi.

Patrik Bartholomeos, ABD ziyareti için İstanbul'dan Washington'a yolculuk ettikten ve yoğun bir programla geziye başladıktan sonra kendini iyi hissetmediği için Pazar günü hastaneye kaldırıldı.

AMNA, Patriğin ABD Başkanı Joe Biden ile Pazartesi günü yapılması planlanan toplantısının hala takvimde yer aldığını bildirdi. 

Ayrıca Biden'ın doktorunun Patrik'in sağlık durumunu sorduğu ve gerekirse yardımda bulunacağı belirtildi.

Patrik Bartholomeos'un gezisinde Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile görüşmeler de yer alıyor. Bu görüşmelere dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

(Kathimerini)

Kategoriler

Güncel