Paylan’ın “Azınlık okullarına bütçeden pay” önerisi reddedildi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan 2 Kasım Salı günü gerçekleşen Millî Eğitim Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde, Plan ve Bütçe Komisyonu’na “azınlık okullarına kaynak artırımı” için önerge sundu. Paylan’ın sunduğu önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AKP-MHP vekillerinin oylarıyla reddedildi.

Oylama sırasında İYİ Parti ve CHP milletvekillerinin oy kullanmadıkları ve çekimser kaldıkları gözlendi. Milli  Eğitim Bakanı Mahmut Özer usul gereği oy kullanmadı. 

Meclis tutanaklarına göre görüşme sırasında azınlık okulları için Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinde 40 Milyon TL kaynak artırılmasını öneren Paylan, “Azınlık okulları da bu ülkenin okulları; Ermeniler, Rumlar, Museviler azınlık okullarını ayakta tutmaya çalışıyorlar ve öğretmenlerin maaşlarını vermeye çalışıyorlar, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar ama bununla ilgili yeterli kaynakları yok.” diye konuştu. 

Paylan, “Ben Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine baktığımda öğrenci başına 10 -12 bin lira harcadığını gördüm; azınlık okullarında da 4 bin öğrenci var, azınlık okulları da bütçeden haklarını istiyor Sayın Bakan. 4 bin öğrenci, 10 bin liradan hesaplasanız, 40 milyon  TL azınlık okullarına ayrılmak üzere bütçenin artırılmasını öneriyoruz. Eminim ki Sayın Bakan da adaletin, eşitliğin olduğunu iddia eden AK partili vekiller de bu önerimize destek verecektir ve azınlık okulları da bu ülkede bütçeden hakkını alacaktır.” dedi. 

Paylan’ın Plan ve Bütçe Komisyonu’na azınlık okullarının bütçe artırımı için sunduğu önerge Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AKP-MHP vekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kategoriler

Güncel