Kılıçdaroğlu ve Akşener'den erken seçim çağrısı

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün biraraya geldi. Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında ermen seçim çağrısı yapıldı.

Ekonomide yaşanan gelişmelere dikkat çeken Kılıçdaroğlu "Bizler sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Bütün fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor. Türk Lirası eriyor. Sadece seyirci kalıyorlar. Karşımızda bir duvar var garip bir yapıyla karşı karşıyayız." dedi.

CHP lideri ayrıca "Böyle zırvalıklarla ekonomi yönetilemez. Yönetemiyorsunuz. Merkez Bankası'nın ya müdür ol açıklama yap. Ya da Merkez Bankası'na müdahale etme. Koskoca bir kurum itibarsızlaştırıldı. Kendisine açık çağrıda bulunuyorum. Yönetemiyorsun. Milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce ülkenin seçime gitmesi gerekiyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına destek veren Akşener de şunları söyledi:

''Türkiye'de tencerenin kaynayamadığı üniversite mezunu çocuklarımızın garsonluk yapmak üzere Kanada'ya Avustralya'ya gitmek için yol bulmaya çalışıyor. 23 aydır yaptığım gezilerde gittikçe ağırlaşan bu ekonomik tabloyu yerinde gördüm. Türkiye'nin içindeki ekonomik şartların vatandaşlarımızı etkilediğini bilen insanlar olarak vatandaşlarımıza çare gösterebilir miyiz?

Akşener şöyle devam etti: "Sayın Erdoğan'ın konuşmasını izleyemedim ama arkadaşlar birazını söylediler. Merkez Bankası Başkanı yazlık ve kışlık olarak değiştiği için ömrünü doldurmuş gibi görünüyor. Bütün kurumları insanların şahsında yerle bir eden bir partili cumhurbaşkanımız var"

Akşener, iki partinin ekonomi kurmaylarının birlikte çalışma yürüteceklerini açıkladı ve şöyle devam etti: “Erdoğan’a memleket masasını topla demiştim. Bugün bu çağrıyı yapmam lazım ama o günden ağzım yandığı için artık yolun sonu görünmüştür. Daha fazla yıkıma, yoksulluğa; eğitime erişememe konusunda büyük bir problemle karşı karşıyayız. Bütün bunlardan çıkılmasını tek yolu seçimlerin yapılması, milletimiz kimi tercih ediyorsa ona saygı duyulması gerekiyor.”

Gündemdeki yüzde 50+1 tartışmalarının da sorulması üzerine değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Hangi oranı getirirlerse getirsinler; bu millet bunlardan bıktı, bunlar artık gidici” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kategoriler

Güncel