Avustralya Temsilciler Meclisi'nden hükümete Soykırımı tanıma çağrısı

Avustralya Temsilciler Meclisi, hükümeti, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1915-1923 yılları arasında Ermeniler, Asuriler ve Rumlara yönelik soykırımı tanımaya çağıran kararı oybirliğiyle kabul etti

Önergeyi milletvekili Trent Zimmerman meclise sundu.  Zimmerman'a aynı zamanda hükümet üyelerinden John Alexander Milletvekili ve Julian Leeser da destek verdi. Muhalefet cephesinden milletvekilleri Josh Burns , Steve Georganas ve Joel Fitzgibbon da önergeye destek verdiler. 

Avustralya Ermeni Ulusal Komitesi (ANC-AU) İcra Direktörü Haig Kayserian, “Temsilciler Meclisi sözünü söyledi. Avustralya Parlamentosu'nun en büyük ve temsili yasama meclisi. oybirliğiyle Avustralya Hükümeti'ni Ermeni, Süryani ve Yunan Soykırımlarını tanımaya çağırdı" dedi. 

Kayserian, "Bu oybirliğiyle alınan sonuç, Türkiye'nin Avustralya dış politikasına müdahalesini reddediyor ve ülkemizin Başbakanı ve Hükümetini, seçmenleri tarafından seçilen temsilcilerin yanında durmaya ve soykırımı soykırım olarak adlandırmaya çağırıyor." diye konuştu.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel