Hazine ve Maliye Bakanı Elvan "affını" istedi, yerine yardımcısı atandı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden affını istedi. Yerine bakan yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Resmi Gazete'de yer alan haberde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın "görevden af" talebinin kabul edildiği ve yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin atandığı bilgisi yer aldı:

"Görevden affını isteyen ve görevden affı kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Anayasa'nın 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereği atanmıştır."

Atamaya ilişkin ilk açıklamayı Twitter hesabından yapan Nebati, "Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" mesajını paylaştı.

2020 Kasım ayında Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atanmıştı.

Elvan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikasına karşı çıktığı için görevden alınacağı konuşuluyordu.

Bakan Yardımcısı görevinde olan Nureddin Nebati ise 25 Kasım'da Twitter'dan uzun bir paylaşım ile düşük faiz politikasına destek vermişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan özgeçmişe göre, 1964'te Şanlıurfa Viranşehir doğumlu olan Nebati, AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Tekstil işiyle uğraşan 57 yaşındaki siyasetçi, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi.

Aynı özgeçmişte yeni bakanın, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, TÜGVA ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı'nın da aralarında bulunduğu çeşitli dernek ve vakıflara üye olduğu belirtiliyor.

(Ajanslar, BBC Türkçe)

Kategoriler

Güncel