İmamoğlu Hıristiyan toplumların temsilcileri ile buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hıristiyan toplumunun temsilcileriyle Noel sofrasında buluştu. Yemek davetine, İstanbul’un Ermeni, Rum, Süryani, Keldani, Latin, Bulgar, Gürcü cemaatlerinden ruhani ve sivil temsilciler katıldı.

Davet 20 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. 

Davete Ekümenik Patrik Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, İstanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Lideri  Başepiskopos Levon Zekiyan, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Mgr. Orhan Çanlı, Keldani Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Başepiskopos Mgr. Ramzi Garmou Vekili Mgr. François Yakan, İstanbul Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi-Vatikan Temsilcisi Episkopos Monsenyör Massimiliano Palinuro, Ermeni Protestan Cemaati Ruhani Lideri Pastör Kirkor Ağabaloğlu, Protestan Kiliseler Derneği Başkanı Pastör Ali Kalkandelen, İstanbul Protestan Kiliseleri Temsilcisi Pastör Carlos Madrigal, Vakıflar Meclisi Üyesi ve Cemaat Vakıfları Temsilcisi Can Ustabaşı katıldı. 

Davette  İstanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, İstanbul Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi-Vatikan Temsilcisi Episkopos S. E. Monsenyör Massimiliano Palinuro, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Ekümenik Patrik Bartholomeos, kısa birer Noel tebriği konuşması yaptı.

Yemekte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un, pek çok farklı din, millet ve kültürden insanların tarih boyunca komşuluk ettiği eşsiz, dünya güzeli bir kent olduğunu vurguladı.

Hiçbir vatandaşın kendisini azınlık olarak tanımlamamasını isteyen İmamoğlu, "Bu şehrin 16 milyon insanı birdir. Hiçbir insanımız, hiçbir vatandaşımız asla ve asla azınlık olarak tarif edilemez, edilmemelidir. Tüm Hıristiyan aleminin bu özel gününde, iyi bir Müslüman olma arzusunda olan bir insan olarak son derece önemli büyük değerimiz, Hazreti İsa peygamberin doğum günü olan Noel Bayramınızı yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Davete Hıristiyan toplamların vakıf, dernek ve basın temsilcileri de katıldı. Davette Feriköy Surp Vartanats Kilisesi Korosu da şarkılar seslendirdi. 

Kategoriler

Güncel