Ermenistan Türkiye menşeli ürünlere uyguladığı ambargoya son verdi

2020'deki Karabağ Savaşı'ndan sonra Türkiye menşeli ürünleri ithalat yasağı getiren Ermenistan bu uygulamaya son verdi.

Ermenistan Ekonomi Bakanlığı, bakanlıklar arası görüşmeler sonucunda Türkiye menşeli ürünlere yönelik ambargonun uzatılmamasına karar verildiğini bildirdi.

Bakanlık, geçtiğimiz yıl boyunca Türkiye menşeli ürünlere yönelik ithalat yasağının hem olumlu hem de olumsuz ekonomik sonuçları olduğunu açıkladı.

Buna göre olumlu yanı, yeni kurulan veya genişleyen, hafif sanayi, inşaat malzemeleri ve mobilya sektörüne etkisi.  Ambargonun olumsuz yanı ise, özellikle bazı tüketim mallarında oluşan enflasyon.

Bakanlık, Türkiye menşeli ürünlerin ithalatına getirilen yasağın kaldırılması için Ermenistanlı işadamlarından çok sayıda talep geldiğini söyledi. Açıklamada bazı işletmelerin Türkiyeli firmalarının ürünlerini yerini alacak üretime  başladığı, gerekirse onlara destek olunacağı  da kaydedildi

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye menşeli ürünlerin ithalatına getirilen yasağın kaldırılmasıyla, mütekabiliyet ilkesi gereğince Ermenistan ürünlerinin ihracatı için daha uygun koşullar oluşmasının beklendiğini de vurguladı

Ermenistan, Türkiye'nin  2020'deki Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'a destek verdiğini gerekçe göstererek 1 Ocak 2021'de Türkiye menşeli ürünlere ithalat yasağı getirmişti.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel