Pegasus ve Flyone İstanbul -Yerevan uçuşları için başvuruda bulundu

Türkiye Ermenistan arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde Türkiye ve Ermenistan'dan iki havayolu şirketi doğrudan uçuş için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'den Pegasus, İstanbul – Erivan – İstanbul seferlerini gerçekleştirmek amacıyla  izin almak için Ermenistan Sivil Havacılık Komitesi'ne başvurdu. Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanlığı basın sekreteri Sona Harutyunyan, gelişmeyle ilgili Ermenistan Kamu  Radyosu'na bilgi verdi.

Buna göre Pegasus, Şubat ayından itibaren haftada iki uçuş yapmak için başvuruda bulundu.

Öte yandan Ermenistan havacılık otoritesi, Ermenistan'dan havayolu şirketi Flyone Armenia’ya Yerevan-İstanbul-Yerevan rotasıyla direkt uçuşlar yapmaya izin verdi.  

Armenpress’in sorusuna yanıt veren Flyone Armenia’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aram Ananyan, “Birkaç gün önce Flyone Armenia, hem Ermenistan’ın hem de Türkiye’nin ilgili makamlarına Yerevan-İstanbul-Yerevan rotasıyla direkt uçuşlar gerçekleştirmek için başvuruda bulundu. Ermenistan havacılık yönetimine konuya olumlu bir yaklaşım gösterdikleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Uçuşların ne zaman başlayacağına dair soruya cevap veren Ananyan, Türk havacılık yönetiminden izin beklediklerini söyledi.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel