Tansu Çiller 28 Şubat soruşturmasında ifade verecek

28 Şubat darbesi sürecinde dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve Adalet Bakanı Şevket Kazan, soruşturma kapsamında mağdur olarak ifade vermek üzere çağırıldı. Tansu Çiller, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda da dinlenecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller 'mağdur' olarak dinlenecek.

Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, 28 Şubat dönemine ilişkin ifadesine başvurmak için Tansu Çiller'e davetiye gönderdi. Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın da mağdur sıfatıyla ifade vermek üzere çağırıldığı belirtildi.

Davetiye gönderilen Tansu Çiller'in bugün içerisinde, Şevket Kazan'ın ise önümüzdeki günlerde Ankara Adalet Sarayı'na gelerek ifade vermesi bekleniyor.

Öte yandan Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu da, 28 Şubat süreciyle ilgili Tansu Çiller'i dinleyeceğini bildirmiş, Tansu Çiller ise 28 Şubat'a dair kapsamlı bir arşivi olduğunu açıklamıştı.

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, bugün 28 Şubat döneminin medya patronları, yöneticileri ve bazı köşe yazarlarını dinleyecek.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem