Erdoğan'dan Gezi direnişçilerine hakaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gezi Direnişi'nin 9. yılında konuya değinerek "Düşünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük" dedi.

AKP  grup toplantısında konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimize Gezi olayları adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9'uncu yılındayız. Olaylar, İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013'ün mayıs sonu, haziran başı gibi alevlendirilmiştir. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, bir anda Türkiye'nin hükümetini, milli projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti."

"Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük, bunlar için ulu mabed nedir, ne değildir, öyle bir şey yok. Kamu binalarının, polis araçlarının, ambulanslarının, iş yerlerinin, sivil araçların, belediye otobüslerinin, sokakların, parkların yakılıp yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında kimlerin olduğunu biz zaten biliyoruz da tarih de yazacaktır. Bay Kemal orada mıydı? Oradaydı... Çünkü başı çeken oydu. Bunlardan bu millete, bu vatana hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber, çünkü kendileri de terör sevici."

Hatırlanacağı üzere Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde içki içildiği iddiası ilk olarak 3 Haziran 2013'te Yeni Şafak gazetesinde yer almıştı. Söz konusu iddiayı yalanlayan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım, Başakşehir'e bağlı Kayabaşı köyüne sürülmüştü. Cami imamı Halil Necipoğlu da "Cami içerisinde alkol kullanan herhangi birisi görmedim" demişti ve görev yeri değiştirilmişti.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından pekçok yurttaş özelilkle sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Milletimizin iffetli analarına küfreden beslemeleri gördük. Milletine küfreden Cumhurbaşkanı'na ise ilk kez şahit olduk” dedi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Öztrak “Aziz milletimiz halinizi görüyor. Dersinizi vermek için sandığı bekliyor” dedi.

Kategoriler

Güncel