Erzincan'da çevreyi kirleten madenin faaliyeti durduruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'ın İliç ilçesinde çevre kirliliğine neden olan Anagold altın madeninin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Erzincan İli, İliç ilçesinde bulunan  madeninin faaliyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından durduruldu.

Anagold için “en üst sınır” olan 16 Milyon 441 Bin Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Gerekli adli soruşturmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu.

Bakanlık gözetiminde gerçekleştirilen acil müdahale sonrası temizleme çalışmalarının yeterli olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Çevre Laboratuvarı tarafından alınan 27 adet numunenin analizleri sürdürülüyor.

Yapılan açıklamaya göre benzeri olayların yaşanmaması için ilave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı Bakanlık denetim ekiplerince tespit edilene kadar , tesisin faaliyet göstermesine müsaade edilmeyecek.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'ni işleten Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., maden sahasında siyanür sızıntısı olduğunu doğrulamıştı. Sızıntı miktarının 8 kg olduğunu belirten şirket, bölgenin hemen temizlendiğini öne sürdü..

Kategoriler

Güncel