ABD, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları New York'ta buluştu

ABD'nin girişimiyle Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasında New York'ta üçlü bir görüşme yapıldı..

Ararat Mirzoyan ve Ceyhun Bayramov, BM Genel Kurulu'nun 77. oturumlarına katılmak üzere New York'talar.

Bakan Blinken, son çatışmalardan bu yana ilk doğrudan görüşmeler için Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u ağırladı.

Bakan Blinken, kaybedilen hayatlar için taziyelerini iletti, daha fazla düşmanlığın önlenmesi gerektiğini vurguladı ve barış sürecine geri dönüşün önemini vurguladı.

Görüşmede sonraki adımlar ele alındı ve Blinken taraflara ay sonundan önce tekrar görüşme çağrısında bulundu.

Ermenistan medyasına yansıyan haberlere göre görüşme sırasında Ararat Mirzoyan, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin Ermenistan Cumhuriyeti'nin egemen topraklarından çekilmesi gerektiğini, kuvvet kullanımının veya kuvvet tehdidinin kabul edilemez olduğunu ve daha fazla tırmanmayı önlemek için uluslararası mekanizmaların katkısı gerektiğini vurguladı. 

Ermenistan Dışişleri Bakanı, savaş esirlerinin ülkelerine geri gönderilmesi de dahil olmak üzere insani meselelerin derhal çözülmesinin önemini vurguladı.

Bakan Mirzoyan, Ermeni tarafının ilişkilerin kapsamlı bir şekilde çözülmesi sürecine katkı vermeye hazır olduğunu belirtti.

(Ermenistan Kamu Radyosu)


Kategoriler

Güncel