Putin: KGAÖ bölgede çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki herhangi bir çatışma durumu Rusya Federasyonu'nu ciddi şekilde endişelendiriyor" dedi. Putin, "Moskova, tarafları ateşkese uymaya çağırıyor" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yabancı devletlerin büyükelçilerine hitap etti.

Putin şöyle konuştu: “Bize yakın devletler arasındaki herhangi bir çatışma durumunun bizi ciddi şekilde endişelendirdiğini vurguluyorum. Herkesi mutedil olmaya, ateşkese harfiyen uymaya ve Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin üçlü açıklamalarına sıkı sıkıya uymaya çağırıyoruz”

Putin, KGAÖ (Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü) aracılığıyla Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilimi azaltmak için önlemler alındığını söyledi.

Putin, “Ermeni-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasıyla ilgili olarak örgüt aracılığıyla tedbirler alındığını not ediyorum. KGAÖ Genel Sekreteri tarafından yönetilen özel bir misyon çatışma bölgesine gönderildi. Durumun izlenmesinin sonuçlarına göre Kolektif Güvenlik Konseyi'ne öneriler hazırlaması talimatı verildi" dedi.

Putin ayrıca Bağımsızlık Günü vesilesiyle Ermenistan'ı kutladı ve "Kardeş Ermeni halkının ve ülke liderliğinin yarın kutlanacak olan Bağımsızlık Günü'nü kutluyorum" dedi..

Rusya Devlet Başkanı, "Bu yıl aynı anda iki önemli yıl dönümü kutlanıyor: Ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü ve Temel Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Antlaşması'nın imzalanmasının 25. yıldönümü. Rusya ve Ermenistan yoğun bir siyasi diyalog sürdürüyor. Yalnızca bu yıl, Nikol Paşinyan ve ben,  üç kez bir araya geldik. Kasım ayında Erivan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün yıllık zirvesine ev sahipliği yapacak” dedi.

Kategoriler

Güncel