Ateşkes yine bozuldu: Ermenistan'da üç asker hayatını kaybetti

Ermenistan- Azerbaycan arasında 13-14 Eylül'de yaşanan çatışmaların ardından sağlanan ateşkes yine bozuldu. Ermenistan, Azerbaycan güçlerinin sınır hattında saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Azerbaycan da Ermenistan'ı suçladı. Ermenistan üç askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'na göre Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait birlikler bugün saat 18.00'den itibaren Ermenistan-Azerbaycan sınırının doğu yönünde bulunan muharebe mevzilerine havan ve büyük kalibreli ateşli silahlarla ateş açtı.

Bakanlık, Ermenistan tarafının misilleme eylemlerine başvurduğunu bildirdi. Ermenistan üç askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gelişmenin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Azerbaycan’ın işgalinin kınanması ve durdurulması gerektiğini söyledi. Paşinyan “Azerbaycan birliklerinin geri çekilmesi ve Azerbaycan işgalinden etkilenen Ermeni topraklarında ve sınır bölgelerinde uluslararası bir gözlem misyonunun konuşlandırılması mutlak bir zorunluluktur.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Ateşkes anlaşmasına rağmen, 28 Eylül saat 18:00 sularında Ermeni silahlı kuvvetleri birlikleri çeşitli kalibre silahlar kullanarak Kelbecer bölgesinin Alagöller yönünde konuşlanmış Azerbaycan Ordusu mevzilerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu Azerbaycan Ordusuna bağlı bir asker yaralandı" dendi.

13-14 Eylül'de yaşanan çatışmalarda iki taraftan 270'i aşkın asker hayatını kaybetmişti. Ermenistan Azerbaycan'ın saldırıyı başlattığı duyururken, Azerbaycan Ermenistan'ın sabotaj girişimini engellemek için saldırıya geçtiğini açıklamıştı. ABD'nin girişimiyle ateşkes sağlanmış, ABD saldırıyı Azerbaycan'ın başlattığı yönünde ellerinde kanıt olduğunu açıklamıştı.