Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları 2 Ekim'de buluşuyor

Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları Ararat Mirzoyan ve Ceyhun Bayramov, 2 Ekim’de Cenevre’de buluşacak.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Vahan Hunanyan, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları toplantısının 2 Ekim’de İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Hunanyan, 
“Azerbaycan’ın provokasyonlarına rağmen Ermeni tarafı toplantıya katılacak. Dolayısıyla Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın, Ermenistan’ın müzakereleri başarısızlığa uğratmaya çalıştığı yönündeki açıklamaları asılsızdır. Ermenistan, daha önce olduğu gibi yapıcıdır, Güney Kafkasya’da uzun vadeli barışı sağlamayı amaçlamakta olup, aynı şeyi Azerbaycan’dan da beklemektedir” dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2020'deki İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra hükümet başkanları ve bakanlar düzeyinde pekçok görüşme oldu ancak 13-14 Eylül'de ateşkes bir kez daha bozuldu. İki taraf da birbirini ateşkesi bozmakla suçlarken ABD Dışişleri Bakanlığı saldırıyı Azerbaycan'ın başlattığı yönünde kanıtlar bulunduğunu açıkladı. 

Mirzoyan ve  Bayramov, üçlü ve çok taraflı görüşmelerin dışında, son olarak 16 Temmuz'da Gürcistan Dışişleri Bakanı İlya Darchiashvili'nin ev sahipliğinde Tiflis'te biraraya gelmişti.