19 Ocak'ta aynı yerde

Gazetemizin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 16. yılında anılıyor. 19 Ocak Perşembe günü saat 15.00'te eski Agos bürosu önünde anma töreni var. Ayrıca çeşitli anma etkinlikleri de düzenleniyor.

19 Ocak günü saat 15.00’te Hrant Dink’in vurulduğu yerde, eski Agos bürosu- yeni 23,5 Hafıza Mekanı önünde anma için buluşulacak. Anmayı düzenleyen Hrant’ın Arkadaşları İnisiyatifi şu duyuruyu yaptı:

“Seninleyiz Ahparig. Buradayız! İnadın, umudun, cesaretin bizimle. 19 Ocak 2023'te, saat 15.00'te, yine 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı  önünde, onu vurdukları yerde Hrant Dink'i anıyoruz” 

Berlin’deki Maxim Gorki  Tiyatrosu da her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Ocak'ta Hrant Dink’i anıyor. Yerel saatle 20.30’da başlayacak etkinlikte Ümit Kıvanç’ın “Hafıza  Yetersiz-Hrant Dink İçin Bir Film” başlıklı çalışması izlenecek. Ümit Kıvanç ayrıca on-line bağlantı ile etkinliğe katılacak, filmin oluşum süreci hakkında konuşacak.

20 Ocak'ta Amsterdam'da bir anma olacak. Ayhan Işık moderatörlüğündeki söyleşide Adnan Çelik ve Hovsep Hayreni konuşmacı olacak. Emrah Oğuztürk de dinleti performasıyla etkinliğe katkıda bulunacak. Yerel saatle 19.30'da başlayacak etkinliği adresi IIRE , Lombokstraat 40 Amsterdam.

21 Ocak Cumartesi günü Kanada Ottawa’da da bir anma etkinliği düzenleniyor. Yerel saatle öğleden sonra 15.30’da başlayacak etkinlik Ottawa Main Library’de. Cihan Erdal’ın konuşmacı olduğu etkinlikte Ömer Ongun ve Silvia Haltrop’un dans gösterisi ve Mehmet Fatih Güden’in film gösterimi de yer alacak. 

Hrant Dink Köln’de de anılıyor.

Türkiye Almanya Kültür Forumu’nun Alman-Ermeni Cemiyeti, Köln Ermeni Cemaati, Çok Kültürlü Forum ve TÜDAY (Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği) ile işbirliği içinde düzenlediği etkinliğe pek çok isim katılacak.

21 Ocak'ta yerel saatle 16.00'da başlayacak anma etkinliğinde açılış konuşmasını Almanya Ermeni Kilisesi Başpiskoposu Serovpé Isakhanyan yapacak. Federal Tarım ve Gıda Bakanı Cem Özdemir ile gazeteci-yazar Can Dündar da video yoluyla etkinliğe katılacaklar.

Etkinlikte Alman Ermeni Derneği‘nden Dr. Raffi Kantian moderatörlüğünde "Türkiye ve Almanya'da Gündelik Hayatta Irkçılık" başlığıyla bir panel de gerçekleştirilecek. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Berivan Aymaz, Uluslararası Af Örgütü‘nden Amke Dietert, Yazar Aslı Erdoğan ve AGOS eski Yazı İşleri Müdürü Aris Nalcı’nın katılacağı oturumda ırkçılığın gündelik hayata sızışı ve buna karşı mücadele olanakları ele alınacak.

Köln/Yeşiller Kent Konseyi üyesi Dilan Yazıcıoğlu ve Deutsche Welle editörlerinden gazeteci Aydın Üstünel’in sunacağı program boyunca ünlü caz piyanisti ve şarkıcısı Laia Genç eserleriyle yer alacak. Etkinlik eş zamanlı olarak Almanca ve Türkçe'ye çevrilecek.

Etkinlik Alte Feuerwache Köln Kültür Merkezi'nde.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ve SolFaSol dergisi tarafından düzenlenen etkinliğin başlığı  ise "Son Gelişmeler Işığında Hrant Dink Cinayetini Yeniden Konuşmak". Etkinlik  19 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Kategoriler

Güncel