"İki millet, tek medeniyetiz"

Ermenistan Parlamentosu Başkanı Alen Simonyan, Fransa Parlamentosu Başkanı Yaël Braun-Pivet başkanlığındaki heyeti kabul etti. Simonyan “Biz iki milletiz, tek medeniyetiz" dedi.

Konukları karşılayan Alen Simonyan, Yaël Braun-Pivet'nin Fransa Parlamentosu'ndan Ermenistan'ı ziyaret eden ilk başkan olduğunu hatırlatarak ziyaretin tarihi sayılacağını kaydetti.

“Biz iki milletiz, tek medeniyetiz" diyen Alen Simonyan, "İlişkilerimiz dostane ve sıcak, Fransa ülkemizin ve vatandaşlarımızın dostudur" diye konuştu..

Simonyan "Azerbaycan ve müttefiki Türkiye'nin savaşçı politikalarına"  karşı demokratik Ermenistan'a ve Ermeni halkına gösterilen dayanışma ve destek konusunda Fransa'nın rolünün takdire şayan olduğunu ifade etti.

Taraflar, Ermenistan-Fransa devletlerarası ilişkilerinin geliştirilmesinde iki ülke parlamentoları arasındaki yakın işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu. 

Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fransa Parlamento Başkanı, Ermeni halkının Fransa'yı her zaman güvenilir bir dost olarak görebileceğini kaydetti, "Dün, bugün ve her zaman Ermeni halkının yanındayız” dedi.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan