Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan Kartal buluşması

Emek ve Özgürlük İttifakı Kartal Meydanı’nda onbinlerle buluştu. Mitingin sloganı “Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” idi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı,  ilk mitingini İstanbul Kartal’da gerçekleştirdi.

Mitingde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, TÖP Sözcüler Kurulu Perihan Koca, Pelin Kahiloğulları, Juliana Gözen, SMF Dönem Sözcüleri Barış Kayaoğlu ve Dilşad Canbaz ile partililer yer aldı.

Ayrıca  HDP bileşenleri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Yeşil Sol Parti de mitingde yer aldı. Barış Anneleri Meclisi üyeleri, beyaz tülbentleriyle kortej halinde Kartal Meydanı'na zılgıtlarla girdi. 

Attığı tweette "miting alanında olacağını" belirten HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bestelediği seçim şarkısı alandan yükseldi. 

Demirtaş'ın ittifak için bestelediği "Emekçiyiz Biz" şarkısının sözleri şöyle:

"Kına yolladım yaksana, Şu meydana bir baksana,  Buradan bir tek oy yok sana, Biz halkız, emekçiyiz biz, Birleştik benzedik nara, Artık kaçacak yer ara, Geliyoruz iktidara, Umuduz, emekçiyiz biz."

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuşmasında şunları söyledi: 

"Günlerdir söylüyoruz: Bekle bizi İstanbul diye. Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye halklarının tüm renkleriyle kucaklaşmaya geliyor dedik. Bu coşkuyu en gür haliyle yansıttınız. Niye İstanbul'dan yola çıktık? Çünkü onlar Türkiye'ye giydirmek istedikleri rejimi burada yürütmek istiyorlar. Ama biz İstanbul'u emeğin ve demokrasinin üssü yapacağız dedik. İşte sözümüzün karşılığı burada. Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı! Polis baskınlarına, kumpas davalarına rağmen büyüyerek geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı, bu ülkeyi özgürleştirmeye geliyor.

"Bu iktidar savaştan, talandan besleniyor. Hep birlikte bozacağız savaş oyunlarını.

"Hayatın her alanında bu İttifakı büyüteceğiz. Serkeftîn! Mutlaka kazanacağız. Hepinizi bu inançla, bu kararlılıkla yürekten selamlıyorum"

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de konuşmasında "Bu ülkede işçilerin emekçilerin oyları, gençlerin, kadınların, Kürt halkının, eşit yurttaşlık isteyen Alevilerin oyları çantada keklik değil kardeşim. Bunu da bileceksin. Eğer inkarcı, yok sayıcı tutumunu devam ettirirsen Emek ve Özgürlük İttifakı kendi adayını da çıkartacak kardeşim. Halkla birlikte bu meydanlardan çıkaracak" dedi.

Coşkulu geçen mitinge pek çok hak örgütü de katıldı. 

Karhan Gümrükleme işçileri, Halkevleri, Kaldıraç, Uluslararası İşçi Derneği, direnişçi LCW işçileri, Kadın Meclisleri, Demokratik Emekliler Sendikası, Doğu-Güneydoğu Dernekleri Federasyonu, Muş Dernekler Federasyonu, Silvanlılar Derneği, Batman Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Amed Dernekleri Federasyonu, Birleşik Emekliler Sendikası, KESK Başkanı Mehmet Bozgeyik, Patnos Federasyonu, Demokratik Alevi Dernekleri İstanbul ve Gebze şubeleri ve eş başkanı, Hubyar Sultan Derneği, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nden Şenol Karakaş, Adalet Nöbeti tutan anneler ve DDKD Temsilcisi Mehmet Eminen, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz, Karakoçan Dernekler Federasyonu, Iğdır Dernekler Federasyonu, Dersim Dernekler Federasyonu, Van Dernekler Federasyonu, Silvan Siirt Dernekler Federasyonu, KAYDER, Bitlis Dernekler Federasyonu, Diyarbakır Bismil Derneği, Diyarbakır Silvan Tokluca Köy Derneği, İkitelli Muş Derneği mitinge katılanlar arasındaydı.

(MA, Evrensel, Bianet)

Kategoriler

Güncel