Bethlehem'de görkemli Noel ayini

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve beraberindeki heyet Kudüs ziyareti çerçevesinde 18 Ocak gecesi Bethlehem'deki Noel ayinine katıldı.

Kudüs'teki Ermeni Kilisesi ve toplumu Kutsal Doğuş Yortusu'nu Jülyen takvime göre kutluyor.  18 Ocak 2023 gecesi düzenlenen ayinde Patrik Maşalyan ve İstanbul'dan yola çıkarak ona eşlik eden ruhaniler de yer aldı. 

Gece yarısı Kudüs Ermeni Patriği  I. Nurhan I ve Patrik II. Sahak (Maşalyan)  İsa Mesih’in doğduğu kutsal mağaraya indiler ve hep birlikte çobanların melekler ile birlikte söylediği “Park i Partsuns” ilahisini söylediler.

Daha sonra, Kudüs Ermeni Patriği  I. Nurhan İsa Mesih’in doğduğu yerden Kutsal Doğuş mesajını okudu. Mesajında sevgi ve barışın önemini dile getirdi ve İsa Mesih'in barış prensi olduğunu vurguladı.

Kutsal mağarada düzenlenen ayine, Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye ve Beytlehem Belediye Başkanı Hanna Hanania da katıldı.

Saat 02:00'da Kutsal Doğuş Kilisesi’nde, Lusararabed  Başepiskopos Sevan Ğaribyan başkanlığında gerçekleşen ayini, Rahip Hovagim Seropyan sundu. Rahip Seropyan, Rab'bin Duası’ndan önce Kutsal Doğuş, kahinlerin ziyareti ve Bebek İsa'ya getirilen hediyeler hakkında vaaz verdi.

Ayinin sonunda, İsa Mesih'in vaftizinin bir temsili olarak su takdis edildi. 

Saat 04.00'te ise Kudüs Ruhban Okulu müdürü Üstrahip Teotoros Zakaryan tarafından ayin sunuldu.

Gecenin sonunda dini geçit tekrar kurularak ve bir kez daha“Park i Partsuns” ilahisi söylenerek Lusararabed  Başepiskopos Sevan Ğaribyan’ın takdisiyle ayin sona ulaştı. Ruhaniler sabaha karşı manastıra geri döndüler.

(Türkiye Ermenileri Patrikliği basın bülteni)

Kategoriler

Toplum