Mirzoyan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Brüksel'e bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor. Mirzoyan bu çerçevede NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Mirzoyan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile 23 Ocak'ta biraraya geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre Ermenistan Dışişleri Bakanı, "Azerbaycan'ın Laçin Koridoru'nu yasa dışı olarak bloke etmesi sonucunda Dağlık Karabağ'da yaratılan insani kriz ve Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ'da yürütülen etnik temizlik politikasının sonuçları" hakkında NATO Genel Sekreterine bilgi sundu. Bu bağlamda Dağlık Karabağ'a yönelik  kuşatmanın sona erdirilmesi ve Azerbaycan'ın yeniden müzakere masasına dönmesi için uluslararası toplumun net adımlar atmasının önemi vurgulandı.

Ararat Mirzoyan, Jens Stoltenberg'e Ermenistan-Türkiye normalleşme sürecindeki güncel gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

Görüşmede taraflar, Ermenistan-NATO siyasi diyaloğunun seviyesinden memnuniyetlerini dile getirdiler, mevcut işbirliği programlarına ve geleceğe yönelik beklentilere değindiler.

Ararat Mirzoyan temasları çerçevesinde  Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde Güney Kafkasya'da istikrar ve güvenlik konulu bir konuşma yapacak. Mirzoyan, Laçin Koridoru'nun bloke edilmesi nedeniyle Dağlık Karabağ'da yaratılan insani krize, Azerbaycan ile çözüm sürecine ve Ermenistan-AB ilişkilerine de değinecek.

Mirzoyan, Avrupa Parlamentosu üyelerinin sorularını da yanıtlayacak.

Kategoriler

Güncel