Ürdün Nehri'nde su takdisi

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan Kutsal Doğuş Yortusu vesilesiyle Kudüs'e yaptığı ziyaret çerçevesinde Ürdün Nehri'nde su takdisine katıldı.

Patrikhane'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ürdün Nehri kıyısında yapılan ve Rab İsa Mesih'in vaftizinin bir simgesi olan su takdisi, Kudüs'teki yortu kutlamaları kadar özeldir. Bu yılki su takdisi, Kudüs Ermeni Patriği Kadasetli Nurhan I Hazretleri ve İstanbul Ermeni Patriği Kadasetli Sahak II Hazretleri’nin katılımıyla çok daha görkemli bir hale geldi.

İki Patrik Hazretleri, 22 Ocak 2023 Pazar sabahı saat 11.30’da S. Hagopyants Manastırı girişinde hazırlanan araç konvoyuyla Ürdün Nehri kıyısına doğru yola çıktılar. Patrik Hazretleri’ne S. Hagopyants Rahipler Topluluğu üyeleri, İstanbul Patrikliği maiyeti, ziyarete gelen din adamları, ruhban adayları ve çok sayıda inanan eşlik ettiler.

İki Patrik Hazretleri, Saat 11.30’da Lusararabed Başepiskopos Sevan Ğaribyan, rahipler ve pederlerin de katılımıyla dünyanın en eski şehri olan Eriha Valiliği’ni ziyaret ederek vali Macit Al-Fidani ile görüştüler.

Ziyaretin ardından, iki Patrik Hazretleri’nin başkanlık ettiği gruba diğer din adamları, ruhban adayları ve inananların grubu da katılarak Ürdün Nehri'ne doğru yola çıktılar. Kadasetli Patrik Sahak II Hazretleri eliyle kutsama töreni gerçekleştirildi. Bu yılki sağdıçlık görevini ise ruhban adaylarından biri olan Muşeğ Sarkisyan üstlendi.

Ürdün Ermeni Cemaati Ruhan Önderi Üstrahip Avedis İpracyan’ın beraberindeki Ürdün’lü Ermeniler de nehrin karşı kıyısından törene katıldılar.

Akşam saatlerinde, Patrik Hazretleri önderliğinde bir grup inanan, Denenme Dağı ve çevresini ziyaret ettiler."

Kategoriler

Toplum