Karaköy'de Surp Pırgiç Kilisesi lojmanında yangın: 2 can kaybı

Karaköy'de Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi lojmanında yangın çıktı. Binada kalanlardan iki kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Türkiye Ermenileri Patrikliği de Türkiye Katolik Ermenileri Ruhani Önderliği'ne başsağlığı mesajı gönderdi.

Karaköy'de Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi yanındaki lojmanında akşam saatlerinde yangın başladı.

Yangına çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye sevk edildi.

FOTO: İşhan Erdinç

Yangın kontrol altına alındı.

Türkiye Katolik Ermenileri Ruhani Önderi Kerabaydzar Levon Zekiyan da bölgeye geldi ve yetkililerden bilgi aldı. 

İstanbul Valiliği'nden ilk saatlerde yapılan açıklamada, "Bugün saat 21.45 sıralarında Beyoğlu Müeyyetzade Mahallesinde bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesinin lojman kısmında yangın ihbarı alınmıştır. Yangın mahalline ivedilikle güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilerek yangın kontrol altına alınmıştır. 
Görevli ekiplerimizin yangın mahallindeki çalışmaları devam etmektedir. Kilise cemaati ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğimizi sunuyoruz. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Beyoğlu Sakızağcı Ermeni Katolik Kilisesi Vakfı yönetiminden Serdar Celal ise daha sonra Agos’a şu bilgiyi bilgi verdi: 
“2 kişi hastanede. Sağlık durumları iyi. Söylenen toplam 7 kişi. 2 kişi içeride kaldı.  Yangın Vakfa kayıtlı fakirlerin kaldığı müştemelatta çıktı.”

Yangın tamamen söndürüldükten sonra ise binaya girildi ve Fehim Atsüp ve Jozefin Ekmekçioğlu adlı iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. 

FOTO: Berge Arabian

DHA'nın haberine göre yangın sırasında lojmanların olduğu binada arka arkaya 3 patlama sesi duyuldu. Polis ve itfaiye yangının çıkış sebebini araştırıyor.. 

Hayatını kaybedenlerden Jozefin Ekmekçioğlu için 26 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te Taksim Vosgeperan Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

Fehim Atsüp ise vasiyeti gereği Mardin Derik'te toprağa verilecek.

Kilise görevlisi olduğu öğrenilen Hatune Demiroğlu, lojmanda kalanların kilise cemaatinden olduğunu belirterek “Burada, uzun zamandır cemaatten ihtiyacı olan, durumu olmayan insanlar kalıyordu. Bir anne, iki oğlu, bir kadın ressam, bir yaşlı amcamız vardı bir de teyzemiz vardı. Hepsi cemaattendi. Evleri olmayan, dışarıda kalan ve kilisenin yardımda bulunduğu insanlardı. Akşam 9, 10 gibi telefon geldi. ‘Abla yetiş yangın var’ diye. Ben de doğal olarak hemen acil yardımı aradım. Ondan sonra ben de buraya geldim. Başkan, görevli, herkes buraya geldik" dedi.

Kategoriler

Güncel


Yazar Hakkında