Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

İran'ın başkenti Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği saldırıya uğradı . Saldırıda koruma müdürü öldürüldü. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, iki kişinin de yaralandığını bildirdi.

İran yerel basını Tahran polisine atıfta bulunarak olayı gerçekleştiren kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İran'ın Mehr ajansı, haberinde, "Tahran polis şefi General Rahimi'ye göre, Cuma sabahı büyükelçilik çalışanlarından birinin büyükelçilik binasına girmesiyle birlikte silahlı bir kişinin de içeri girdiği belirlendi" ifadesine yer verdi.

Habere göre General Rahimi, "Bir kişi elinde silahla Azerbaycan büyükelçiliğine girdi. Silahlı saldırısı sonucunda bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı." dedi.

Rahimi, "Ön soruşturma, saldırının kişisel ve ailevi sorunlarla ilgili olduğunu gösteriyor" dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı "Saldırgan, karakola Kalaşnikof otomatik silahıyla saldırarak güvenlik teşkilatı başkanını öldürdü. Büyükelçiliğin iki güvenlik görevlisi de saldırıyı engellerken yaralandı." dendi

Bakanlık soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Öte yandan İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'nın aktardığında göre, ilerleyen saatlerde İran Emniyet Genel Müdürü Ahmed Rıza Radan, Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi'yi görevden aldı. Tahran Emniyet Müdürlüğüne Elburz Emniyet Müdürü Abbas Ali Muhammediyan getirilirken Hüseyin Rahimi de Ekonomik Güvenlik Polisi Başkanı olarak atandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğe yapılan silahlı saldırıya ilişkin açıklamasında, "diplomatik misyonun güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli tedbirleri almadığını" ve Azerbaycan'ın daha önce bu yönde yaptığı çağrılara "gereken hassasiyeti göstermediğini" söylemişti.

(BBC Azerbaycanca, Bianet)

Kategoriler

Güncel