Türkiye- Ermenistan arasında hava kargo taşımacılığı hala başlamadı

Türkiye-Ermenistan arasında hava kargo taşımacılığı önündeki engellerin kalktığı iki tarafın resmi makamlarınca geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Ancak taşımacılık faaliyeti hala başlayabilmiş değil.

Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo taşımacılığı yapmak için engellerin kalktığı açıklanmıştı. 1 Ocak'tan itibaren taşımacılığın mümkün olacağı her iki tarafın resmi makamlarınca duyurulmuştu. 

Ermenistan basın mensupları konuyla ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı’ndan bilgi edinmeye çalışırken şu an hava kargo taşımacılığının mümkün olup olmadığını sordular.

Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen cevapta şu ifadeler yer aldı:

"1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Türk tarafının Türkiye ile Ermenistan arasında hava kargo taşımacılığı yasağını kaldırmasının ardından Ermenistan ile Türkiye arasında hava kargo taşımacılığı yapılmamaktadır. Bu uçuşların yapılabilmesi için gümrük ve diğer işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Yani karar var, siyasi açıklama var ama sorun fiilen çözülmedi. Şu an hava kargo taşımacılığı daha mümkün değil."

İki ülke arasındaki normalleşme sürecinde  kara sınırının üçüncü ülke vatandaşlarına açılması için de geçen yıl anlaşmaya varılmıştı ancak bu konuda da henüz bir gelişme sağlanamadı. 

(Ermenihaber.am)

Kategoriler

Güncel