İsrail'de ve Batı Şeria'da saldırılar ve can kayıpları

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 7 kişinin öldüğünü açıkladı. Perşembe günü de İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine İsrail Ordusunun düzenlediği saldırı sonucu, aralarında sivillerin de olduğu 9 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırı, Neve Yaakov semtinde meydana geldi.

Ambulans servisi yetkilileri, üçü ağır olmak üzere birçok yaralının olduğunu bildirdi.

İsrail polisi olayı "terör saldırısı" olarak niteledi ve saldırganın "etkisiz hale getirildiğini" açıkladı.

Yerel medyada yayımlanan haberlere göre, saldırgan kaçtığı sırada güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

İsrailli yetkililer, 21 yaşındaki saldırganın, Doğu Kudüs'te yaşayan sabıkasız Filistinli Hayre Alkam olduğunu açıkladı. 

Perşembe günü de İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine İsrail Ordusunun düzenlediği saldırı sonucu, aralarında sivillerin de olduğu 9 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail askerleri Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanırken, bölgedeki Filistinli silahlı gruplarla askerler arasında çatışma çıkmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, olaylarda biri yaşlı kadın toplam 9 Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi.

İsrail Ordusunun Cenin'deki saldırısının ardından Gazze'den İsrail topraklarına roketler fırlatılmış, İsrail ise buna hava saldırılarıyla karşılık vermişti.

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği belli noktaları hedef aldığını açıkladı.

(BBC Türkçe, Euronews, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel