İnga ve Anuş kardeşler İstanbul’da

Zihinsel ve Bedensel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nin (ZİBEÇ) 10. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesindeki konser için İstanbul’a gelen İnga kardeşler Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesini ziyaret etti. Dün gerçekleşen gezide İnga ve Anuş kardeşler, önce Şirinoğlu müzesini gezdiler, ardından Zihinsel ve bedensel engelli çocukları ziyaret ettiler.

 

 

Rehabilitasyon ünitesinin her bölümünü Koordinatör Gülfidan Övüç’ün rehberliğinde gezen Anuş ve İnga kardeşler, çocuklarla bütünleşerek çok duygulu dakikalar yaşadılar. Ziyaretin sonunda ZİBEÇ’li çocuklar, sanatçı kardeşlere kendi el işleri ürünlerden birer tane hediye ettiler.

Anuş ve İnga’nın ikinci durağı ise Türkiye Ermenileri Patrikliği oldu. Ruhani Kurul Başkanı Tatul Anuşyan tarafından karşılanan kardeşler, Patrikhane müzesini gezdikten sonra, Meryem Ana kilisesini ve yenilenen Vortvotz Vorodman kilisesini ziyaret etti.  

Akşam saatlerinde, birlikte sahne alacakları Maral Müzik ve Dans Topluluğunun provalarını izlemek üzere Esayan Derneğii'ne giden kardeşler,  burada genç dansçılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandılar. Burada grubun koordinatörü Garbis ve İris Çapkan ise sanatçılara Maral Müzik ve Dans Topluluğu hakkında bilgiler verdi. 

Sanatçılar yarın Zihinsel ve Bedensel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nin (ZİBEÇ) 10. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesindeki TİM MAslak gösteri merkezinde bir konser verecek.

 

 

 

Kategoriler

Toplum Vakıflar